Pomidorowa na zimno




  • 350 g przecieru pomidorowego 
  • 250 g jogurtu naturalnego 
  •   20 g natki pietruszki 
  •   20 g koperku 
  •   sól 

Przecier pomidorowy zmiksować z jogurtem, a następnie wymieszać z zieleniną, oraz przyprawić do smaku solą. 



  • Wartość energetyczna zupy 250 kcal.
  • Wartość energetyczna jednej porcji 62 kcal. 
Przepis kuchni polskiej notowany w Warszawie w 1990 roku.

Ściąga zielarska. 




Kminek i koper dobry na wzdęcia, a pietruszka dobra na serce. Liściem laurowym uratujemy wątrobę cukrzycową, rozmarynem porost włosów, mięta dobra na niestrawność, a bazylia poprawi męskie ego. 


Ciastka i paluszki kminkowo - serowe. 



Ciastka i paluszki kminkowo - serowe dobre są do zup czystych i jako przekąska.



Komentarze