Pomidory z oscypkiem




  • 500 g drobnych pomidorów 
  • 300 g oscypka  
  •     3 łyżki oleju z winogron 
  • 100 g jasnych winogron 
  •     2 łyżki świeżej bazylii 
  •   50 g cytryny - sok cytrynowy 
  •    sól 
  •    pieprz 

Pomidory oczyścić, sparzyć i obrać ze skórki na następnie pokroić w kostkę. Oscypek pokroić w kostkę, winogrona jasne przeciąć w pół, wyjąć pestki. Przygotować sos z oleju z winogron, soku cytrynowego i przypraw. Ostrożnie połączyć wszystkie składniki. Sałatkę polać sosem, posypać świeżą posiekaną bazylią. 




Podobnie można przygotować szaszłyki z pomidorem i oscypkiem. 





Nadziewać na patyczki winogrona, pomidory, ser i bazylię skrapiając sosem winogronowym. Szaszłyki stanowią element zdrowej diety nie tylko dla urody i wigoru mężczyzn.  

  


Sery świata w dobrym stylu 
 
    Wino z winogron oraz sera w wersji francuskiej. 



Komentarze