Składniki na sałatkę:
- 200 g siekanego pora
- 200 g zielonego groszku z puszki.
- 200 g filetów śledziowych
- 3 łyżki siekanej natki pietruszki
- 1 łyżka majonezu sałatowego
- 2 łyżki śmietany
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich.
Pora umyć i poszatkować, przełożyć do miseczki, następnie groszek zielony odcedzić z zalewy, filety śledziowe pokroić w paski, wszystkie składniki przełożyć do miseczki, dodając czyste listki siekanej natki pietruszki. Z śmietany, majonezu oraz przypraw przygotować sklarowany sos do sałatki. Wszystkie składniki wymieszać, udekorować zieleniną.Przełożyć do lodówki na 30 minut, by por skruszał. Podawać z kaszą gryczaną lub samodzielnie - jako danie główne.
Tu należy zaznaczyć, że krzywa cukrowa po sałatce śledziowej z porem spada w przeciągu dwóch godzin o 49 mg / dl. Jest to przepis dla osób mających hiper cukry. Wystarczy tylko trzy łyżki sałatki, by cukier w krwi opadał. Nie radzę diabetykom kupować sałatki śledziowej w marketach, bo; zawiera cukier, owoce, ziemniaki i Bóg wie co... ? W każdym rzazie po sałatkach z marketu, można przez trzy dni nic nie jeść z powodu krzywej cukrowej. Najlepsze lekarstwo to ponoć na talerzu, tylko trzeba wiedzieć co się zjada...
Hiper Cukier - Keton czyli dwa atomy węgla.
Czasami się zdarza, że człowiek jeszcze nie zjadł śniadania a w brzuchu burczy z głodu, a glikemia nie pozwala napchać sobie brzucha. Byłam w szpitalu raz i nie mogli sobie ze mną poradzić, cokolwiek zjadłam miałam Keton. Lekarz mi proponował wstrzyknięcie sobie jeszcze insuliny, przed posiłkiem w ilości 28 jednostek przy cukrzycy II, by obalić insulino oporność.
Filet śledzia lub inna ryba, podobnie jak Por nie jest nośnikiem cukrów w organizmie żywym. Zawiera IG 0 - krzywej cukrowej. Zioła na niestrawność to głównie zioła prowansalskie, składające się w określonych dawkach w diecie w leczeniu wątroby i trzustki oraz zaburzeniach metabolizmu - cukrzycy nabytej II ;
Zioła w diecie zaburzeń wątroby są lepiej przyswajalne, niż same leki farmakologiczne. Może dla tego, że działają wolniej a nie uderzeniowo.
Wszystkie potrawy w diecie cukrzycowej muszą się bardzo wolno rozkładać w organizmie oraz nie zawierać cukrów oraz soli kamiennej. Namiastkę tego braku cukru i soli można zastąpić ziołami leczniczymi.
Wielki sekret od miłości po zdrowie; K1 i K2.
Witamina K występuje w kapuście, szpinaku, ziemniakach, wątrobie, ponadto jest wytwarzana przez bakterie w przewodzie pokarmowym człowieka. Bakterie biorą udział w produkcji protrombiny i innych czynników, niezbędnych w procesach krzepnięcia krwi. Wpływają również na procesy odpychania tkankowego. Brak lub niedobór witaminy tej grupy znacznie upośledza krzepnięcie krwi i może prowadzić do skazy krwotocznej ( w wierzeniach ludowych zwane wampiryzmem ). Niekiedy niedobór witaminy K mogą powodować doustne leki, tupu sulfonamidy lub antybiotyki. Niedobór witaminy K może powodować zakrzepicę, oraz utrudnione procesy życiowe. Powszechnie wiadomo, że w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi pomaga witamina D. Samo wchłanianie wapnia to jednak nie wszystko. Potrzebny jest również jego transport we właściwym kierunku, czyli do kości, a to zadanie dla witaminy K. Jednym z przyczyn zaburzeń krwiobiegu jest nadciśnienie tętnicze, często redukowane przez leki oraz seks, bo właśnie przez całowanie wytwarza się najwięcej witaminy K, a wymienione produkty w medycynie chińskiej są afrodyzjakiem miłości. Nadmiar witaminy K może wywołać żółtaczkę - czyli zapalenie wątroby typu B, a nawet inne problemy zdrowotne.
Gdyby ktoś wierzył lub nie przeszłam przez zapalenie wątroby i dostałam cukrzycę nabytą typu II, oraz nadciśnienie tętnicze. Jednym z profilaktyki zdrowia leczenia krwiobiegu, jest noszenie nie obcisłej odzieży, kąpiele solankowe, masaże ciała z nitrogliceryny. Główną przyczyną chwiejności cukrzycy w krwiobiegu jest stres psychiczny - zwany depresją pokarmową. Do czynności pokarmowych należy posiłek oraz seks lub całowanie się - czyli wytwarzanie współczynnika witaminy K. Podawanie dużych dawek insuliny może prowadzić do zaburzeń mięśniowych oraz hipoglikemii.
Witaminy K mogą być wytwarzane przez saprofitującą - florę jelitową; występują też w wielu produktach spożywczych, takich jak brokuły, , rzepa, szpinak, ogórek, mniszek lekarski, sałata, kapusta właściwa, lucerna, morszczyn, a także w owocach awokado, również w ziemniakach, jajkach, jogurcie, serze, wątrobie, oleju sojowym i szafranowym.
Nie samym chlebem żyje człowiek, lecz każdym słowem mającym moc Boga. ( Ewangelia św. Mateusza 4 ). Skargi Kapłanów i Faryzeuszy.
Komentarze
Prześlij komentarz