250 gram sera twarogowego
1 jajko
1 łyżka kminku
1 łyżka natki pietruszki
3 łyżki śmietany
1 ogórek
sól i ostra papryka do smaku
6 bułek
Ser twarogowy utrzeć blenderem z śmietaną i jajkiem, przyprawić przyprawami. Przekroić bułki w pół i posmarować serem, dekując piklami ogórka. Zapiec w piekarniku lub mikrofalówce pięć minut. Ser zapiekany to domena Kuchni Polskiej, bo tak bardzo lubimy zapiekanki.
Herbata z cytryną
6 łyżek czaju z czarnej herbaty
3 łyżki soku cytrynowego
3 łyżki cukru
Umyte szklanki brzegiem przetrzeć sokiem cytrynowym i namaczać w cukrze, a następnie wlać schłodzoną herbatę z cytryną. Dziś dzień Żubra i Sosny - raczej na piknik nie można liczyć a na odporność drug oddechowych.
Komentarze
Prześlij komentarz