Ser zapiekany


250 gram sera twarogowego
1 jajko
1 łyżka kminku
1 łyżka natki pietruszki
3 łyżki śmietany 
1 ogórek
sól i ostra papryka do smaku
6 bułek

Ser twarogowy utrzeć blenderem z śmietaną i jajkiem, przyprawić przyprawami. Przekroić bułki w pół i posmarować serem, dekując piklami ogórka.  Zapiec w piekarniku lub mikrofalówce pięć minut. Ser zapiekany to domena Kuchni Polskiej, bo tak bardzo lubimy zapiekanki.


Herbata z cytryną

 


6 łyżek czaju z czarnej herbaty
3 łyżki soku cytrynowego
3 łyżki cukru


Umyte szklanki brzegiem przetrzeć sokiem cytrynowym i namaczać w cukrze, a następnie wlać schłodzoną herbatę z cytryną.  Dziś dzień Żubra i Sosny - raczej na piknik nie można liczyć a na odporność drug oddechowych.



Komentarze