Karmel od 1 do 5 stopnia



Syrop 5 stopnia 

  • 1/8 litra wody 
  • 3 dag cukru 


Z cukru przyrządzić karmel - palony cukier lub miód na ofiarę Kapłańską dla Boga, wedle Biblii Tysiąclecia - Starego Testamentu, a zarazem Księgi Kapłańskiej. Następnie dodać wodę i zlać do małych butelek. Używać do ofiary Pańskiej dla Boga, mas, lukrów, piany, oraz sosów. Karmel jako suplement diety w chorobach związanych z; wolnymi rodnikami, problemy z funkcjonowaniem mózgu, poprawia koncentrację, oraz pamięć, poprawia zapamiętywanie, wspomaga funkcje intelektualne, oraz poznawcze - co może skłaniać osoby do ,, pettingu '', oraz większej liczby partnerów w auto seksualności. Samo zastosowanie alkoholu ma krótkie działanie przeciwdepresyjne do 100 gram - i zwykle nie pomaga alkoholikom.

 Nie zjesz niczego co jest poświęcone Bogu w Księdze Kapłańskiej.

* ...Cukier wydasz na spalenie na ołtarzu...*

 * ...Zboże na ołtarzu przepalisz ...*

 * Tłuszczu Bogu nie zabierzesz *



Syrop 4 stopnia 

  • 1/8 litra wody 
  • 30 dag cukru 
  • 1 łyżka kwasku cytrynowego lub octu 3 %

Ugotować gęsty syrop ze składników tak by się nie rozlewał i przełożyć do szklanki. Używać do przygotowania cukierków o nazwie ,, Karmeli ''.



Syrop 3 stopnia

  • 1/8 litra wody 
  • 30 dag cukru 
  • 1 łyżka kwasku cytrynowego lub octu 3 %

Ze składników przygotować syrop do tak zwanego ,, piórka ''. Używać do zaparzania pian, nugatów i pomadek.



 Syrop 2 stopnia 

  • 1/8 litra wody 
  • 30 dag cukru 
  • 1 łyżka kwasku cytrynowego lub octu 3 %

Ugotować syrop z cukru, wody, octu aż ,, do nitki ''. Używać do lukrów i konfitur.



  Syrop 1 stopnia 

  • 30 dag cukru 
  • 1/2 litra wody 
  • Skórka pomarańczowa lub cytrynowa

Zagotować cukier z wodą, dodać skórkę cytrynową lub pomarańczową. Używać do kompotu i nasączenia tortu.

 Kochanek będzie słodki jak mód, a gorzki jak piołun...tylko hańbę na ciebie przyniesie.

  
Wódka karmelówka - Karmel

  • 2 łyżki palonego cukru 
  • 1/2 litra wody
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • sól 
  • 1/2 litra spirytusu 95 % 



Cukier spalić na ołtarzu Pana Boga Swego na Karmel. Wodę zagotować, rozpuścić w niej palony cukier i nie palony cukier waniliowy, dodać szczyptę soli, ostudzić, zmieszać ze spirytusem. Pozostawić na ołtarzu na trzy dni do przetrawienia się składników i uzyskania właściwego smaku.


Nie dotniesz niczego co należy do Boga lub Kapłana w Księdze Kapłańskiej - Biblii Tysiąclecia.
Słudzy Boga Naznaczeni , a Ci też Przeklęci w znaku Wampira. Grzechy Kapłańskie...

* Cukier przepalisz na ołtarzu *


Karmel Bosy
Karmelici bosi – katolicki zakon, odłam zakonu karmelitów o surowszej regule, powstały wskutek reformy rozpoczętej w 1580 przez św. Teresę z Ávili i św. Jana od Krzyża. Istnieje również Świecki Zakon Karmelitów Bosych.

Wielcy mistrzowie zakonu Krzyżackiego w wierze w Bogu Rodzice Maryję z Jerozolimy.


Imię Karmel lub Karmela


Piosenka ludowa; Poszła Karolina za oborę srać, a Karliczek za nią jak za ładną panią na dupę spozierać... Gatunek Disco Polo...

  • Pochodzenie imienia żeńskiego Karmel:  semickie
  • Pochodzenie imienia żeńskiego Karmela: węgierskie
  • Pochodzenie imienia męskiego  Karmel:  amerykańskie
  • Zdrobnienia; Karuś, Karusia, Karunia, Karuszek, Kareczek, Kareczka, Kareczko,Karczyk, Karliczek, Karaczek.

Karmela to osoba wrażliwa i introwertyczna, łatwo robiąca karierę zawodową, bardzo zainteresowana sprawami duchowymi. Potrzebuje wyciszenia i szukania odpowiedzi w sobie, stąd skłonność do medytacji i okultystki. Ma silne zainteresowanie duchowością czy filozofią. Karmela to indywidualista, potrafi działać samodzielnie i niezależnie. Karmeli często trafiają się duże parapsychiczne zdolności.Karmela ma dużo ciepła i troskliwości. Od Karmeli zawsze możesz liczyć na pomoc i opiekę.Wyczuwa doskonale potrzeby innych i stara się je zaspokajać, aby w zamian zyskać miłość i akceptację.Karmeli dobrze wychodzi manipulowanie ludźmi, lecz potrafi też zmieniać się dla nich.Często nie wie, kim tak naprawdę jest i potrzebuje innych ludzi, aby w nich szukać tej odpowiedzi.    Zalety Karmeli; indywidualizm, duchowość, wrażliwość, samodzielność, ciepło,troskliwość,otwarcie na innych. Wady Karmeli; zamknięcie się w sobie, wyobcowanie, manipulacja,potrzeba oparcia w innych ludziach.

Karmel dla pszczół z cukru i wody


Od ponad 100 lat używany z powodzeniem do karmienia pszczół cukru spożywczego (nazywanego również cukrem kryształem, cukrem rafinowanym, a także cukrem buraczanym lub trzcinowym), który jest niemal czystą sacharozą (dwucukier składający się z jednej cząsteczki glukozy i jednej cząsteczki fruktozy). Im dokładniej jest on oczyszczony, tym lepiej zimują rodziny pszczele dokarmione przygotowanym z niego syropem. Pod wpływem enzymów dodawanych przez pszczoły syrop zakwaszany jest do pH 4,7- 5,3 (co zapewnia pełną aktywność enzymów) i następuje inwersja sacharozy do glukozy i fruktozy, przy czym w końcowym produkcie zawartość fruktozy jest większa niż glukozy. Dlatego syrop nie krystalizuje w plastrach. Porównanie składu cukrów w syropie przed dokarmieniem pszczół z zapasami zimowymi wytworzonymi z niego przez pszczoły podaję w tabeli 1. Jak widać, skład cukrów w zapasach zimowych zbliżony jest do składu miodu (również podanego w tabeli 1). Nieprawdziwe jest więc popularne twierdzenie, że pszczoły „zimują na cukrze” , gdyż w rzeczywistości zimują na zapasach będących z inwertowanym przez nie syropem cukrowym. Istotne jest przy tym, aby syrop został jak najlepiej przetworzony i aby w zapasach zimowych ilość nierozłożonej sacharozy nie była większa niż w miodzie. Sprzyja temu możliwie wczesne rozpoczęcie dokarmiania rodzin pszczelich (sierpień, pierwsza połowa września), kiedy przerabianiem syropu mogą zająć się bardzo liczne jeszcze pszczoły „po pożytkować”, a temperatura i obfitość pyłku sprzyjają wytwarzaniu enzymów i ich wysokiej aktywności.

Na początek warto napisać, że podkarmianie pszczół powinno odbywać się po zachodzie słońca, po zakończonych lotach zbieraczek – to zapobiegnie rabunkom. Jesienią podajemy gęste syropy w st. 3:2 (3 kg cukru do 2 litrów wody) ; 2: 1 ; natomiast wiosną podajemy rzadkie syropy w st. 1:1.

Do sporządzenia roztworu cukru używamy wody letniej. Wodę z kranu należy zagotować, aby zniszczyć wszystkie bakterie i pozbyć się ewentualnych substancji szkodliwych zawartych w „kranówce”. Po zagotowaniu wody, należy wyłączyć gaz. Po wyłączeniu wsypujemy określoną ilość cukru, po czym intensywnie, powoli i dokładnie mieszamy go, tak aby wszystkie kryształki dobrze się rozpuściły. Nie wolno gotować wody po dodaniu cukru, ponieważ w czasie gotowania cukru wydzieli się toksyczna dla pszczół substancja – Hydroelektrometalurgia (HMF). Po rozpuszczeniu się cukru w wodzie, odstawiamy garnek do wystudzenia. Syrop musi wystygnąć, roztwór musi mieć „letnią” wodę. Do sporządzenia roztworu można po prostu użyć zwykłej, letniej wody, jednak bezpieczniej będzie ją wpierw zagotować. Pod wieczór wlewamy syrop do podkarmiaczek, zostawiamy wiaderko wypełnione sianem w korpusie (wszystko zależy od rodzaju ula i podkarmiaczek). Poszczególne zalecane ilości pokarmu zimowego są opracowane w „Przygotowaniach jesiennych”.

Przy podkarmianiu należy zachować szczególną ostrożność, jak już pisałem, wszystko należy wykonywać późnym wieczorem. Wskazane jest włożenie wkładki zwężającej wylot.



Prawdziwa śmiertelna broń biologiczna i pszczoły.

Zjadanie cukrów i miodu jest dość szkodliwe gdy może powodować zatrucie się toksynami botuliny, inaczej zwanej jadem pszczelim lub kiełbasianym. Starożytni już wierzyli, że pewne składniki spożywcze są nie zdrowe i szkodzą naszemu ciału. Samo zjadanie cukrów lub mięsa, nie jest tak szkodliwe jak bateria botuliny w nich zawartej, powodując botulizm - czyli choroby w klatce piersiowej, choroby neurologiczne, lub też porażenie nerwowe. Już 1 tysięczna toksyn botuliny może spowodować śmierć człowieka. Starożytni też wierzyli w klątwę zboża, która po przebadaniu naukowców była zwykle zapleśniała - czyli zagrzybiona. Na liście toksyn Botuliny obecnie jest wiele produktów spożywczych. Cukier w samym sobie jako produkt spożywczy bierze udział w pracy mózgu, nawet u chorych na cukrzycę. Najlepszym produktem z miodu, czyli wymiocin pszczół przez wysoki cukier, są raczej maseczki kosmetyczne na zmarszczki, gdy każdy chce być młody o nazwie Botoks. 


Irysy i Tygrysy 

"Gdyby tygrysy jadły irysy, to by na świecie nie było źle, bo każdy tygrys irysy by gryzł, a mięsa wcale nie". 


Komentarze