Fot. Bułka paryska z serem twarogowym.
- 10 kromek bułki
- 10 plastrów sera twarogowego ( 200 g )
- 10 plastrów salami
- 10 plastrów papryki czerwonej
- 10 plastrów jajka gotowanego na twardo ( 1 - 2 sztuki )
- 10 gałązek natki pietruszki
- 10 liści młodej cykorii
- 10 łyżek sałatki z selera i marchewki z zalewy octowej
- 5 - 10 łyżeczek masła mix tłuszczy
- Papryczka mielona czyli - sproszkowana.
Pieczywo pszenne, pokroić w plastry i posmarować cienko masłem, na to ułożyć młode, umyte liście cykorii, potem plastry sera twarogowego, salami, sałatki z selera i marchewki, prążki słodkiej papryki, a na koniec udekorować natką pietruszki oraz ostrą mieloną papryką czyli.
Fot. Bułka paryska z salami, serem i masłem topionym z ziołami.
Komentarze
Prześlij komentarz