- 2 bułki razowe
- 4 plastry szynki ( 200 gram )
- 1 - 2 jajka na twardo
- 1 łyżka majonezu
- 4 plastry sera żółtego
- 4 łyżeczki masła mix tłuszczów
- 1 - 2 rzodkiewki
- 4 gałązki natki pietruszki do dekoracji
Bułki podzielić na 4 plastry, posmarować masłem, a następnie z ugotowanych jajek na twardo oraz majonezu przygotować pastę do kanapek i posmarować kanapki. Udekorować plastrami żółtego sera, szynki, plastrami rzodkiewki oraz natką pietruszki. Podawać z kawą zbożową z mlekiem lub Cappuccino. Przeciętnie polskie śniadanie ma 68 IG i to jest cenna informacja dla diabetyka, zanim ukłuje się w palec lub coś zje na 20 jednostek insuliny - na 2 porcje bułki. Ekonomiczny przepis Kuchni Polskiej.
Komentarze
Prześlij komentarz