Kanapki z szynką



  •  2 bułki razowe 
  •  4 plastry szynki ( 200 gram ) 
  •  1 - 2 jajka na twardo 
  •  1 łyżka majonezu 
  •  4 plastry sera żółtego 
  •  4 łyżeczki masła mix tłuszczów 
  •  1 - 2 rzodkiewki 
  •  4 gałązki natki pietruszki do dekoracji 


Bułki podzielić na 4 plastry, posmarować masłem, a następnie z ugotowanych jajek na twardo oraz majonezu przygotować pastę do kanapek i posmarować kanapki. Udekorować plastrami żółtego sera, szynki, plastrami rzodkiewki oraz natką pietruszki. Podawać z kawą zbożową z mlekiem lub Cappuccino.  Przeciętnie polskie śniadanie ma 68 IG i to jest cenna informacja dla diabetyka, zanim ukłuje się w palec lub coś zje na 20 jednostek insuliny - na 2 porcje bułki. Ekonomiczny przepis Kuchni Polskiej.



Komentarze