- 2 laski rabarbaru
- 1 garść młodego szczawiu
- 1 szczypta cukru
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki masła
Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałki, lekko oprószyć szczyptą cukru, szczaw opłukać oraz pokroić na gruby makaron, dodać do rabarbaru i wymieszać. Z jajka usmażyć jajecznicę na maśle, bez soli i przybrać następnie sałatkę.
Właściwości posiłku do 100 kcal / 100 gram;
Rabarbar zawiera witaminy; A, C i E oraz magnez i potas - cenny dla krwiobiegu i zapewne lepszy niż barwnik E 175 - reklamowane jadalne złoto, sód, żelazo, wapń. Przeciwdziała otyłości, chorobie rak, leczy menopauzę u kobiet - pozytywnie wpływa na ukrwienie macicy oraz krwiobiegu, dezynfekuje przewód pokarmowy, co korzystnie wpływa na wątrobę. 100 gram rabarbaru to 21 Kcal. Szczaw zstępuję doskonale, namiastkę szpinaku nowozelandzkiego, zawierając witaminę C oraz żelazo, tak cenne dla prawidłowej pracy trzustki. Jajko naturalnie wspierają pracę oczu a zwłaszcza wątroby i mózgu, odmładzają, sprawia że posiłek jest syty. Jajko zawiera cenne witaminy; A, D, E, K, i witaminę B Kompleks ( czyli cały zestaw witamin z grupy B ), oraz minerały; fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez, selen. Kwaśne potrawy szczawianowe warto łączyć z produktami mlecznymi oraz jajkami w Kuchni Polskiej. Zjadanie jajek, nie ma większego wpływu na miażdżycę lub cukrzycę, jednak trzeba wspomnieć, że nawet chory człowiek nie potrzebuje więcej niż 1 jajko na dobę, które powinno zaistnieć obok kwaśnych produktów spożywczych, bo tylko w tedy ma właściwości odchudzające. Tego posiłku nie powinny zjadać osoby z chorymi nerkami. W zapytaniu jak przyrządzić zdrowy posiłek ? Powinien być świeży; nie smażony, nie duszony, nie grilowany - świeże warzywa to podstawa zerowej diety, pełnej witamin i minerałów. Ze względu na to, że jajka są nosicielami ptasiej grypy lub salmonelli, podaje się je obróbce cieplnej do 10 minut, w ten sposób by masło się nie smażyło, a jajko się ścięło. W ten sposób unikniemy choroby wątroby na szczeblu zakaźnym. Samo zjadanie jajek przez chorych na wątrobę jest bezkarne, po za otyłością - gdyż jajka zawierają tłuszcz zwierzęcy. Już 7 gram tłuszczu dziennie może przyczynić się do nadwagi rocznej do 30 kg, u człowieka, powodując głównie otłuszczenie organizmu, oraz bezpłodność i choroby cywilizacyjne.
Przyjmuje się, że 0,8 gram białka na 1 kg masy ciała jest już wystarczająca, aby organizm funkcjonował sprawnie. Białko powinno dostarczać od 10 do 30% całkowitej energii z diety. Przeciętne jajko ma 50 gram wagi, z czego 50 % to białko, czyli około 25 gram, i nie powinno przekraczać 30 gram w diecie ludzkiej - na jeden posiłek, będąc na diecie redukcyjnej. Jajko może zastąpić; 140 g piersi z kurczaka, 180 g szynki wieprzowej, 120 g tuńczyka, 160 g pstrąga. Białko naturalnie reguluje przemianę materii, tworzy hormony, enzymy, przeciwciała - czyli surowicę, oraz transportuje witaminy i minerały. Białko jest budulcem; skóry, włosów, zębów, paznokci ( karotyna ). Proteiny z jajek tworzą się, przy dodaniu produktów mącznych, tworząc; węgiel, tlen, wodór, azot, oraz siarkę i tego ostatniego składnika nie brakuje w gazie do kuchni gazowej. 1 gram białka kurzego może zawierać 4 kcal. Uwzględniając w diecie jajka, nie można wykluczyć wysiłku fizycznego w postaci marszu, spacerów na przykład z psem - odbudowując masę mięśniową.
Kolor oczu zmienia nasz jadłospis oraz punkt widzenia na świat w kodzie DNA
Fot. Walczymy z tłuszczem czy cellulitem w cukrzycy, a może to to samo, gdy nagle dużo przytyjemy ?
Szare oczy, podobnie jak oczy niebieskie i zielone, posiadają melaninę w tylnej części tęczówki, podczas gdy przednia część tęczówki zawiera znikome jej ilości. Szary kolor oka podobny jest nieco do barwy niebieskiej, jednak szara tęczówka posiada większe ilości kolagenu, przez co światło zostaje w niej rozszczepione w inny sposób niż w tęczówce niebieskiej. Uwzględniając biologiczne aspekty kolorów oka, barwa szara jest barwą wypadkową niebieskiego i zielonego koloru oczu. Jednocześnie sugeruje się, że oczy szare, oraz niebieskie mogą mieć różne zawartości melaniny, niezależnie od barwy. Gdy tęczówka barwy szarej widziana jest w powiększeniu, wykazuje niekiedy tendencję do posiadania bardzo niewielkich ilości barw żółtej i brązowej w przedniej części tęczówki. Szare oczy najczęściej występują w Europie Wschodniej, północnej części Bałkanów, oraz w niektórych rejonach Azji Zachodniej. Szara barwa tęczówki spotykana była także pośród niektórych berberyjskich ludów Algierii w Afryce Północnej, jak i również pośród niektórych mieszkańców Bliskiego Wschodu, Azji Centralnej, oraz Azji Południowej. Jedynego kodu nie można sobie przez wieki zmienić, a mianowicie dziedziczenia koloru oczu. Nikt nie jest tym za kogo się podaje. Moja matka uchodziła za Niemkę i miała piwne oczy, a mój ojciec z Krakowa szare, w odcieniu niebieskiego. Przypisano mi w szpitalu Brzozów - rasę nordycką. Czy lekarz się pomylił, gdy większość warzyw w Polsce ma pochodzenie azjatyckie, a diabetyk może zjeść ich najwięcej ? A jak to się ma do opisów DNA - gdy urodziłam w konstelacji Raka, symbolu południa ? W średniowieczu uważano, że zielone oczy mają tylko czarownice. Zjadanie pewnego suplementu diety białkowej, sprawia że oko ludzkie się lepiej wybarwia. Mamy kod genetyczny i mamy białko oraz syntezę białek, w procesie którego tworzy się kolor na przykład roślin. Czy człowiek powinien zastanowić się nad samym sobą, gdy nie widać poprawy zdrowia ? Oczy szare, zielone, niebieskie czy mogą uchodzić za oczy Arabskie lub Tatarskie w kodach DNA ? Polska przeżyła najazd tatarów w XX w., a w XII w., odnotowano ród Surowych. Skoro mój organizm znalazł już tyle surowicy na choroby nie uleczalne, to może znajdę lek na cukrzycę i niedyspozycje macicy, na szczeblu hormonalnym oraz krwiobiegu. Istnieją kraje i diety, w których cukrzyca w ogóle nie występuje... gdzie popełniono błąd medyczny oraz dietetyczny ?

Fot. Oczy szare, zielone oraz niebieskie. Czy można wierzyć książkom, gdy szare i czarne oczy mają rody książęce. Tych książek w kolorach oczu jest wiele, od służących po arystokrację. Rasa Arabska i Tatarska to pokrewna krew Czyngis Hana - którego szczątków nigdy nie znalazła nowoczesna nauka o DNA, w tych rodach rodzą się głównie synowie - zakończenie rodu matek ziemi. I to właśnie urodzenie potomka męskiego zwiastuje w Polsce, chorobę po porodową - zwaną cukrzyca nabyta II.
Cud uleczenia z cukrzycy.
Użytkownik wyznaje z radością na You Tube, jadłem to i nie mam cukrzycy ! Ale każdy kod genetyczny jest inny i nikt nie posiada identycznego. Fakt jest faktem, że te rośliny w syntezie białek, wytwarzają kolor zielony. Ludzie w przekładzie zielarskim imali się różnych medykamentów, by wyjść z cukrzycy; alkohol, rośliny krzyżowe, czosnek, por, marchew, itd. Arabowie odchudzają Arabki jogurtem kozim z kminkiem, i uzyskują dobre efekty. Co więcej u Arabów, cukrzyca nie występuje, podobnie jak u ludności eskimoskiej.
W tradycji uprawy roślin już nie można dalej sięgnąć w DNA człowieka, gdy Rabarbar był uprawiany za czasów Boga nie Tylko u Tatarów, a Szczaw był uprawiany w starożytnym Egipcie, gdzie już wyróżniały się trzy rasy ludzkie; Egipska, Arabska oraz Rzymska.

Usuwanie z organizmu skrzepów krwi podczas miesiączki, po spożyciu szczawiu oraz rabarbaru jest dość mocne, krew spływa obficie oraz skrzepy krwionośne. A tak na prawdę, po co kobiecie zator krwi, mogący wywołać wylew krwi do mózgu ? Zwężenie naczyń krwionośnych, może prowadzić do bólu w okolicy narządów intymnych kobiety. Po spożyciu rabarbaru stan pochwy kobiety zachowuje naturalne pH kwasowości macicy. Macica boryka się, nie tylko z zwężeniem ścian krwionośnych lub zatorach w postaci skrzepów, ale też z otłuszczeniem macicy lub zacukrzeniem macicy, który też może być przyczyną wielu dolegliwości macicy, w tym bezpłodność przez zatkane kanały rodne. Po spożyciu rabarbaru oraz szczawiu, krew spływa bardzie swobodnie i obficie - wydalają się skrzepy krwi dość obficie, nie odnotowuje się bólów miesiączkowych. Zatorom krwi, często towarzyszom stany zapalne wątroby, zwane; WZW - B i żółtaczka zakaźna , a więc należy zwrócić uwagę na dietę wegańską, gdyż krew w skrzepach się psuje w organizmie ludzkim i może dojść do śmierci kobiety. Wedle przekazów medycyny naturalnej, gdy czarne skrzepy zostaną usunięte z organizmu, nie dochodzi do stanów zapalnych organizmu ani zawału serca lub wylewu krwi do mózgu. Szczaw i Rabarbar jest polecany kobietom z menopauzą, gdy przejawia stany bezpłodności lub braku miesiączki, a krew w żyłach krzepnie. Kobietom z cukrzycą, często zarzuca się, złą kondycję macicy, a zwłaszcza; krzepliwość krwi, nie naturalne pH pochwy, zacukrzenie lub otłuszczenie macicy oraz narządów intymnych. Postać kobiety z cukrzycą po porodową, jest groteskowa; chude nogi, chude ręce, oraz wydęty duży brzuch - jakby ciągle była w ciąży. Często temu objawowi, towarzyszy zacukrzenie piersi, oraz nadciśnienie tętnicze z zakrzepami krwi, po uszkodzone narządy wewnętrzne.
Innym polecanym środkiem w otłuszczeniu macicy oraz skrzepach krwi w organizmie są cytryny oraz czosnek. Jednak trzeba pamiętać, że w cukrzycy poporodowej - typu II, cytryny mogą wywołać kwasicę, a w diecie odchudzającej występuje z herbatą, jajkami, rzodkiewkami, serem - ten ostatni składnik jest polecany osobom nie tylko z cukrzycą, ale też miażdżycą. Po podaniu cytryn, trzeba uwzględnić w wodzie lub pożywieniu, takie pierwiastki śladowe jak magnez oraz potas. Magnez zwykle znajduje się w wszystkich warzywach zielonych. Przy miesiączce dobrze działają dwa zioła - Krwawnik; gdy dochodzi do krwotoku macicznego, oraz Rumianek - gdy dochodzi do stanów zapalnych organizmu. Picie dużej ilości rumianku, powoduje wyrównanie cukrzycy II., z lekami przeciwcukrzycowymi, do tego stopnia że ciśnienie oraz cukry są prawidłowe.
Komentarze
Prześlij komentarz