- 1 golonko wieprzowe
- 1 noga wieprzowa
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 kawałek pora
- 1 cebula
- 1 łyżeczka kolendry
- 1 ząbek czosnku
- Przyprawy; pieprz, sól, liść laurowy
Fot. Warzywa oczyścić z mięsem wieprzowym, przełożyć do garnka, dodać przypraw i gotować około 2 godziny, na wolnym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, wyjąć z wywaru i zmiksować.
Fot. Gdy mięso zmięknie wyjąć z wywaru i odkroić od kości, a zarazem pokroić w paski mięso, dodać zmiksowane warzywa. Dusić jeszcze z 1 - 2 godziny na wolnym ogniu, by potrawa się nie przypaliła.
Następnie potrawę przełożyć do porcjowanych salaterek, ostudzić i przełożyć do lodówki by stężała. Podawać następnego dnia, na śniadanie, przybierając zieleniną i ściągając tłuszcz, przed podaniem potrawy. Podawać z pieczywem i herbatą.
Komentarze
Prześlij komentarz