Sałatka z tuńczykiem


  • Tuńczyk w sosie własnym bez ości
  • Kapusta pekińska 
  • Groszek zielony konserwowy 
  • Papryka czerwona 
  • Kukurydza z puszki 
  • Sos lekko chrzanowy lub sałatkowy
  • Sól i pieprz do smaku 
Kapustę oczyścić i poszatkować, następnie oczyścić paprykę i pokroić w paski lub kostkę, otworzyć konserwy z groszkiem zielonym i kukurydzą, a następnie odcedzić.Tak przygotowane warzywa, lekko wymieszać i wyłożyć na talerze, przybrać sosem chrzanowym, oraz tuńczykiem z puszki. Doskonała przekąska dla diabetyka, a także innych osób na lunch. Jedna porcja to 200 gram, nie przekracza kwoty 4,49 zł. 100 gram sałatki zawiera około 377 KJ / 90 Kcal, w tym węglowodany - cukry ogółem 9,6 g.

Sałatka z Tuńczykiem.


Komentarze