- Tuńczyk w sosie własnym bez ości
- Kapusta pekińska
- Groszek zielony konserwowy
- Papryka czerwona
- Kukurydza z puszki
- Sos lekko chrzanowy lub sałatkowy
- Sól i pieprz do smaku
Kapustę oczyścić i poszatkować, następnie oczyścić paprykę i pokroić w paski lub kostkę, otworzyć konserwy z groszkiem zielonym i kukurydzą, a następnie odcedzić.Tak przygotowane warzywa, lekko wymieszać i wyłożyć na talerze, przybrać sosem chrzanowym, oraz tuńczykiem z puszki. Doskonała przekąska dla diabetyka, a także innych osób na lunch. Jedna porcja to 200 gram, nie przekracza kwoty 4,49 zł. 100 gram sałatki zawiera około 377 KJ / 90 Kcal, w tym węglowodany - cukry ogółem 9,6 g.
Komentarze
Prześlij komentarz