- 1 opakowanie makaronu jajecznego wałkowego
- 1 kostka sera twarogowego
- 2 - 3 łyżki szczypioru
- 2 - 3 łyżki masła - mix tłuszczy
- 200 - 300 gram kapusty pekińskiej
- Przyprawy; sól, pieprz cytrynowy, tymianek, goździki
Kapustę pekińską oczyścić, poszatkować, a następnie przełożyć na patelnię typu wok, dodać masło oraz przyprawy do smaku i dusić 5 - 10 minut, aż kapusta zmięknie i się troszkę upraży. Do garnka nalać dwa ray tyle wody do objętości makaronu i ugotować 8 - 10 minut na all dente, a następnie odcedzić. Przekładać gorący makaron na talerze, przybrać pokruszonym serem twarogowym, uprażoną kapustą pekińską oraz szczypiorkiem. Wedle kuchni włoskiej do makaronu wałkowego, można podawać śmietanę lub jogurt naturalny.
W przypadku podawania posiłku chorym na cukrzycę, wskazane jest podanie tabletek doustnych, gdyż taka potrawa może zawierać do 68 IG. Do picia najlepiej podawać herbatę lub kawę z mlekiem bez cukru. Kuchnia włoska ma najdłuższą listę dodatków do makaronu, około 300 przepisów w tym sławne pesto.
W przypadku podawania posiłku chorym na cukrzycę, wskazane jest podanie tabletek doustnych, gdyż taka potrawa może zawierać do 68 IG. Do picia najlepiej podawać herbatę lub kawę z mlekiem bez cukru. Kuchnia włoska ma najdłuższą listę dodatków do makaronu, około 300 przepisów w tym sławne pesto.
Komentarze
Prześlij komentarz