Żeberka jednogarnkowe


  • 800 gram żeberek 
  • 1 marchewka 
  • 1 pietruszka 
  • 6 dużych pieczarek 
  • 1 cebula 
  • 2 duże ziemniaki 
  • 1 pęczek koperku 
  • 1 łyżka masła 
  • 150 ml wody
  • Przyprawy; pieprz, sól, ziele angielskie 



Żeberka oczyścić,  podzielić na porcję, a następnie poukładać na patelni typu wok, obłożyć masłem i przyprawami. Następnie oczyścić włoszczyznę oraz pieczarki i ziemniaki, podzielić na części. Obłożyć żeberka pieczarkami, włoszczyzną, ziemniakami, oraz posypać koprem. Postawić danie na kuchni i poczekać 5 - 10 minut, aż żeberka z masłem się zrumienią, lekko wymieszać, podlać nie wielką ilością wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości. 



Komentarze