- 800 gram żeberek
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 6 dużych pieczarek
- 1 cebula
- 2 duże ziemniaki
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka masła
- 150 ml wody
- Przyprawy; pieprz, sól, ziele angielskie
Żeberka oczyścić, podzielić na porcję, a następnie poukładać na patelni typu wok, obłożyć masłem i przyprawami. Następnie oczyścić włoszczyznę oraz pieczarki i ziemniaki, podzielić na części. Obłożyć żeberka pieczarkami, włoszczyzną, ziemniakami, oraz posypać koprem. Postawić danie na kuchni i poczekać 5 - 10 minut, aż żeberka z masłem się zrumienią, lekko wymieszać, podlać nie wielką ilością wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości.
Komentarze
Prześlij komentarz