- 250 gram mięsa bez kości
- 150 gram makaronu gwiazdki ( przed ugotowaniem )
- 2 kostki bulionowe drobiowe ( Winiary )
- 1 łyżka suszonych warzyw ( Warzywko )
- 1 duża marchewka
- 1 duży głąb od brokuła
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżka natki koperku
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- 2 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 żółtko jajka
- 1 łyżka mąki pszennej
Marchewkę i głąb od brokuła oczyścić i pokroić w kostkę, następnie pokroić natkę pietruszki i koperku, mięso też pokroić w drobną kostkę. Do garnka wlać 2 litry wody, wsypać składniki i gotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać makaron gwiazdki, podgotować i przyprawić do smaku. Gdy zupa będzie już sklarowana, podprawić żółtkiem jajka i mąki, oraz odrobiną wody. Najlepiej masę jajeczną z mąką rozbić blenderem, na jednolitą masę i już nie gotować. Przygotowanie pikantnej potrawy 20 - 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz