Duszone serca z indyka



  • 500 gram serduszek z Indyka 
  • 2 duże ziemniaki 
  • 1 czerwona papryka 
  • 1/4 cukinii ( 500 ml )
  • 1 mała cebulka 
  • 2 łyżki oleju rzepakowego 
  • 2 łyżki siekanej naci pietruszki
  • 100 ml wody 
  • Sól 
  • Pieprz 

Serca z indyka opłukać, przełożyć na patelnię typu wok, dodać tłuszcz, sól i pieprz do smaku. Lekko obsmażyć na patelni, podlać wodą i dusić, prawie do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić nożem karbowanym, cukinię obrać, wydrylować łyżką gniazdo nasienne, pokroić w kostkę, następnie opłukać paprykę, wyciąć nożem gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, wszystkie składniki dodać do dania jednogarnkowego i dusić pod przykryciem, do miękkości, około 15 minut. Pod koniec duszenia potrawy, posypać nacią pietruszki. 





Komentarze