- 500 gram serduszek z Indyka
- 2 duże ziemniaki
- 1 czerwona papryka
- 1/4 cukinii ( 500 ml )
- 1 mała cebulka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki siekanej naci pietruszki
- 100 ml wody
- Sól
- Pieprz
Serca z indyka opłukać, przełożyć na patelnię typu wok, dodać tłuszcz, sól i pieprz do smaku. Lekko obsmażyć na patelni, podlać wodą i dusić, prawie do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić nożem karbowanym, cukinię obrać, wydrylować łyżką gniazdo nasienne, pokroić w kostkę, następnie opłukać paprykę, wyciąć nożem gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, wszystkie składniki dodać do dania jednogarnkowego i dusić pod przykryciem, do miękkości, około 15 minut. Pod koniec duszenia potrawy, posypać nacią pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz