KUCHNIA Z WIDOKIEM NA BALKONEM LUB TARAS
KUCHNIA I FIOLETOWE MEBLE
KUCHNIA NA PATIO
KUCHNIA HEBANOWA Z OKAPEM
KUCHNIA BAROWA Z BARKIEM
KUCHNIA POD 呕AGLAMI
KUCHNIA W POCI膭GU
KUCHNIA W SAMOLOCIE
KUCHNIA PODR脫呕NA LOT I SAMOCHODY
KUCHNIA BANK - BIURO VISA
KUCHNIA PEDAGOGICZNA I PRACOWNICZA
ZASTAWA KUCHENNA
BAR W DOMU DLA DOMOWNIK脫W
MIKROFAL脫WKA ADLER NA CA艁膭 EUROP臉 DO BARU I DO SZKO艁Y
ZMYWARKA DO NACZY艃 W KUCHNI
MA艁A LOD脫WKA W KUCHNI GDY ROBIMY CZ臉STO ZAKUPY
TORBA NA ZAKUPY DO KUCHNI NA K脫艁KACH MIE艢CI DWIE REKLAM脫WKI TOWAR脫W

Je偶eli chodzi o zakup i przenoszenie towar贸w w r贸偶ne miejsca, do domu lub firmy stosuje si臋 przepisy BHP. Nikt nie mo偶e przenosi膰 towar贸w o wadze od 5 kg do 10 kg, ale mo偶e je przewie艣膰 w贸zkiem transportowym, kt贸ry powinien by膰 dost臋pny w sklepach. Opr贸cz du偶ej torby na zakupy w Kuchni Polskiej, stosuje si臋 opakowania jednorazowego u偶ytku.
DROBNY SPRZ臉T I CHEMIA DO SPRZ膭TANIA KUCHNI

OGRZEWANIE W KUCHNI I 艢WIE呕E ZIO艁A
ODZIE呕 I OBUWIE ROBOCZE DO KUCHNI POLSKIEJ
Do
odzie偶y roboczej zalicza si臋 te偶: koszule klasyczne bia艂e, bia艂e
spodnie, bia艂e sp贸dnice, skarpety bawe艂niane bia艂e lub frota, rajstopy
bawe艂niane bia艂e, rzadziej elastyczne, fartuszki nie przemakalne do
mycia naczy艅 - bo zmywarka rzadko domywa brudne naczynia.
W kuchni przy przygotowywaniu posi艂ku, zawsze jest cieplej ni偶 w innych pomieszczeniach, co sk艂ania u偶ytkownika kuchni, do odzie偶y wygodnej, oraz funkcjonalnej. Gdy pracuj膮 urz膮dzenia elektryczne i rozlewa si臋 woda, zawsze nale偶y pami臋ta膰 o gumowych r臋kawiczkach oraz butach z gumow膮 podeszw膮. Wiadomo, 偶e w lecie jest gor膮co i kucharka woli chodzi膰 w sp贸dnicy lub fartuchu, a zim膮 jest zimniej i kucharka woli za艂o偶y膰 rajstopy lub spodnie. Taka odzie偶 powinna da膰 si臋 wyparzy膰 w 100 C. Obuwie latem mo偶e by膰 jako bia艂e drewniaki, na ogumieniu, a zim膮 mo偶na za艂o偶y膰 pe艂ne obuwie, na ogumieniu i raczej p艂askim obcasie, a je偶eli ju偶 jest ten obcas, nie powinien przekracza膰 5 cm wysoko艣ci. Osoby maj膮ce p艂askostopie, powinny ca艂kowicie zrezygnowa膰 z obcas贸w.

Z przepis贸w RODO oraz ISO, zastrzega si臋 przepisy, oraz jako艣膰 obs艂ugi firmy lub te偶 pracownik贸w od 2019 roku, po moim szkoleniu w ramach programu Unii Europejskiej, wdra偶a si臋 poprawienie warunk贸w og贸lnych pracy, oraz funkcjonowania faktycznego firm. Praktycznie nie wiele zmieniam w przepisach o odzie偶 ochronn膮, od 1980 roku, gdy pracowa艂am po raz pierwszy, jako: ,, Pomoc Kuchenna'' w Warszawie. Obowi膮zywa艂a w kuchni bia艂a odzie偶 i tego b臋d臋 wymaga膰, nadal. Mo偶e si臋 la膰 woda po pod艂odze, ale nie mog臋 mie膰 mokrych lub brudnych stup, nie mo偶na mie膰 te偶 brudnego fartucha roboczego, ani obuwia. Ma by膰 czysto jak w aptece lub szpitalu. Nie wa偶ne czy jeste艣 matk膮 z dzieckiem, kuchark膮, czy te偶 piel臋gniark膮 艣rodowiskow膮, a mo偶e pomoc膮 kuchenn膮. Najwi臋kszym wrogiem kuchni s膮 bakterie i paso偶yty, i mo偶e nawet wi臋kszym ni偶 klient lub domownik.
Do tego, do czego jeszcze nikt si臋 nie przyczepi艂 w szkoleniach, a jednak si臋 przyczepi艂: RODO i WORK, oraz ISO w UE w 2019 roku. Twoja sp贸dnica do pracy, lekko przys艂ania kolana. Nie mo偶e by膰 za d艂uga, ani paradoksalnie zbyt kr贸tka. A mo偶e najbezpieczniej chodzi膰 w spodniach, by si臋 nikomu nie narazi膰 w do艣膰 dziwnych, zmieniaj膮cych si臋 przepisach Unii Europejskiej. Paradoksalnie w zmieniaj膮cych si臋 przepisach, nie mo偶na chodzi膰 z go艂ymi nogami, do pracy.
Bardzo ciekawe koncepcje. W og贸le ja jestem zdania takiego, 偶e ka偶da kuchnia powinna by膰 odpowiednio zaaran偶owana... Powinna by膰 odpowiednio wyposa偶ona, aby by膰 praktyczn膮. Tak偶e takie artyku艂y, jak zmywarka beko to podstawa.
OdpowiedzUsu艅艢wietnie napisany wpis. Czekam na wiele wi臋cej
OdpowiedzUsu艅